Cum îi oferi copilului tău cel mai bun start în viaţă?

STARTÎn calitate de femeie, corpul tău se pregăteşte lună de lună să înceapă o sarcină. În calitate de bărbat, corpul tău e pregătit în orice zi să aducă pe lume un nou suflet.

Cred ca ai putea să te gandeşti la viaţa copilului tău dinainte chiar de a-ti alege partenerul de viaţă cu care să faci şi să aduci pe lume acel copil.

Ce rost au aceste ganduri?
Pentru a-i putea oferi copilului tău condiţii bune de viaţă, îţi trebuie puţin timp pentru a te realiza tu ca şi persoană.(Ex: Vei putea termina liceul chiar fiind părinte, dar cu mai multe sacrificii decât acum.) Să fim rezonabili totuşi si cu realizările personale, nu e recomandat să devii părinte la vârsta la care alţii sunt bunici. Tu decizi când e cel mai bun moment pentru tine.

Cum vrei să fie viaţa ta de familie?
Părinţii nu ni i-am ales noi, în schimb suntem liberi să alegem alături de cine vrem să fim părinţi. Tu alegi cine va fi mama, sau tatăl copilului tău.

Se spune că „Un copil într-o relaţie e ca şi cimentul între două cărămizi, elementul care le uneşte, dar în acelaşi timp e elementul care le desparte”.

Vrei să ai un copil sănătos? Ai grijă de sănătatea ta. Mănâncă sănătos, fă mişcare, nu te intoxica cu tutun, alcool, etc. Evită stresul.

Dacă ai făcut aceste lucruri poţi să fii mulţumit că ai făcut tot ce ţine de tine pentru a-i oferi copilului tău cel mai bun start în viaţă.

În cazul în care viaţa ta de până acum nu a fost ca în lista de mai sus, tu poţi schimba lucrurile. Tu alegi dacă vrei ca viaţa ta şi a copilului tău să fie mai bună. Tu hotărăşti ce eşti dispus să faci în acest scop.

La ce te aşteptai? Ce altceva aş fi putut scrie în acest articol? Părerea ta contează pentru mine.

Ai vreo întrebare? Poţi lăsa un comentariu, sau îmi poţi scrie la adresa:

valentina@parintifericiti.com

Valentina

Reclame

Comentariul tău:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s