Un start bun în viaţă! Să ne schimbăm mentalitatea despre animale şi copii!

start in viata2În articolul anterior ti-am arătat o mică parte din copilaria mea. Am crescut şi am devenit un adult responsabil. Sunt mamă, dar în acelaşi timp sunt medic. Ca şi mamă am ales principiile după care vreau să-mi cresc copilul. Principiile acestea le-am dobândit trecând prin viaţă, printr-o şcoală şi uitându-mă cu atenţie la ce se întâmplă în alte culturi.

Se vorbeşte mult în ultima vreme despre drepturile animalelor. Dar despre copii?

Există legi care pedepsesc violenţa în familie, abuzul asupra minorilor. Cine poate verifica toate familiile? Cine poate pedepsi toţi părinţii care nu sunt capabili să-şi controleze furia? Cine le spune că se poate şi altfel?

Există câteva voci imprtante care încearcă să schimbe ceva, dar trebuie mult mai mult pentru a schimba o MENTALITATE!

De ce ar trebui schimbată acestă mentalitate cu privire la educaţia copiilor?

Pentru că experienţele traumatizante prin care trec copii lasă urme. Pot avea consecinţe asupra sănătăţii lor fizice şi psihice pe durata întregii vieţi:

RĂNI FIZICE
De cele mai multe ori părinţii ştiu să bată cu palma la fund, cu nuiaua sau cu cureaua. Aceste răni se vindecă repede şi nu le mai vede nimeni. În unele cazuri furia scapă de sub control, leziunile fizice sunt grave. Acesti copii ajung la spital şi poate părinţii pe mâna autorităţilor. Uneori copii rămân cu un handicap fizic pe viaţă în urma corecţiei date de părinţi.

PROBLEME DE SĂNĂTATE
„Stresul persistent produce creşterea excesivă a frecvenţei cardiace, a tensiunii arteriale, a hormonilor de stres (aceştia perturbă structura creierului aflat în dezvoltare, afectează imunitatea şi funcţia cardio-vasculară).” Jack Shonkoff, director la Universitatea Harvard, SUA.
Sunt mai multe studii care arată existenţa unei legături între maltratarea suferită în copilărie şi probleme de sănătate survenite de-a lungul vieţii: diabet, obezitate, boala ischemică cardiacă, bolile cu transmitere sexuală, sarcina la adolescente, fumat, tulburări emoţionale.
Oamenii care au suferit mai mult de 6 experienţe adverse (abuz, neglijare, familie disfuncţională…) în copilărie mor, în medie cu 20 de ani mai repede decât cei care nu au trecut prin astfel de experienţe.

TULBURĂRI EMOŢIONALE
Pe lângă dificultăţi în menţinerea stării de „bine” emotional, oamenii care în copilărie au fost maltrataţi au un risc crescut de depresie (uneori până la suicid), anxietate, abuz de substanţe.

REZULTATE SCOLARE SLABE
Acestea pot fi legate de o sufeinţă a creierului sau de problemele emoţionale: stima de sine scăzută şi aşteptări slabe de la propria persoană.

Vrem să le oferim copiilor noştii cel mai bun start în viaţă. Copii noştrii ar avea şanse maxime de reuşită dacă noi am reuşi să ne schimbăm mentalitatea.

Probabil eşti un părinte bun sau vei fi un părinte bun şi nu era nevoie de acest articol să schimbe ceva. În jurul tău, oamenii ştiu cum să-şi educe copiii fără bătaie?

Îţi mulţumesc că ai citit acest articol. Aştept un comentariu, sau un sfat pentru ca articolul următor să fie mai bun.

Valentina
valentina@parintifericti.com

Găsiţi aici mai multe informaţii despre acest subiect: http://www.zerotothree.org/maltreatment/child-abuse-neglect/30-5-zimmerman.pdf

Reclame

Comentariul tău:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s