Viaţa e un lux

noapte de lux la ParisSunt medic. Unul dintre acei medici care au părăsit ţara şi trăiesc în străinătate. Zi de zi văd articole despre medicii „eroi” care au rămas în ţară, sau despre medicii care exersează în străinătate. Mesajul oamenilor pentru aceştia din urmă ar fi: „Hade-ţi acasă, ţara are nevoie de voi!”.

Ţara nu are nevoie de noi! Medicina de înalt nivel e un lux! Să dispui de toate mijloacele posibile ca să menţii un om în viaţă… e un lux. Să te gândeşti la calitatea vieţii lui e un lux. Să mobilizezi resurse financiare enorme pentru ca un om să mai vadă o dată lumina zilei e un lux.

Ceea ce se întâmplă azi în România e o medicină de campanie. Supravieţuiesc doar cei care au resurse: resurse financiare şi energie vitală.

Nu vorbesc de resursele financiare. Nu avem bani. Nimeni nu ne dă…salarile sunt mici. „Noi ne prefacem că muncim, ei se prefac că ne plătesc!”

Dar despre energia vitală?

Oamenii „sănătoşi” apără micul românesc. Femeile după 40 de ani au o formă de dulap, iar bărbaţii poartă un burdihan de bere. Cum să mai faci un astfel de om sănătos când tot ce a făcut în viaţa lui a fost să îşi bată joc de capitalul lui de sănătate.

Idealul de viaţă românesc e să stai să te uiţi la televizor. Să mănânci uitându-te la televizor. Să stea copilul cuminte în timp ce se uită la televizor.
Stând în faţa televizorului nu trăieşti. Stând cu ochii în Facebook nu trăieşti.

Ai rol doar de consumator al produselor pe care ei ţi le vând. E bine dacă vei muri prematur la 50-60 de ani. Statul nu-ţi mai plăteşte pensie. Societatea nu are nevoie de tine bătrân. Poate doar familia ta, oamenii care te iubesc te vor lângă ei (asta dacă ştii să te comporţi).

Ca să trăieşti altfel decât în faţa calculatorului sau a televizorului şi să te simţi bine crezi că ai nevoie de bani?
Ai nevoie de bani ca să mănânci sănătos.
Ai nevoie de bani ca să faci o călătorie…ca să mergi la sala de sport…ca să trăieşti altfel.
Înceteză să aştepţi pe „cineva” care îţi va creşte salariu şi care va avea grijă de tine, să îţi meargă mai bine.
Resursa principală de care ai nevoie ca să trăieşti mai bine e în tine. E viaţa ta!

Nimic nu se va schimba pentru ca viaţa ta să fie mai bună, să nu ţi se oprească ceasul la 50 sau 60 de ani, până nu înţelegi că e responsabilitatea ta să duci o viaţă mai bună.
E responsabilitatea ta să fii atent ce-ti pui în farfurie şi în ce cantitate.
E responsabilitatea ta ce bei.
Statul e responsabil doar de calitatea apei de la robinet. Ei verifică doar ca aceasta să fie potabilă.
Tu ce bei în afară de apă?

Prezentarea dramatică a situaţiei medicilor plecaţi în străinătate pentru salarii mai mari e doar un mijloc de manipulare a maselor…ca oricare altul. Determină o panică generală la gândul că în viitor vei fi bolnav şi nu vei avea medici care să te trateze. Acest lucru îţi distrage atenţia de la felul în care trăieşti azi.

Adevărul e că în România sunt medici destui şi competenţi.

Sunt două lucruri de reţinut din acest articol:

1. Situaţia e dramatică pentru oameni înainte de a ajunge la medic!

2. Un medic în străinătate nu munceşte „româneşte”!

Un medic în strainătate munceste de la ora 8 dimineaţa până la 6-7 seara. Are o pauză de masă la prânz, dar între timp e alergătură multă şi multă responsabilitate. Pe lângă aceste ore mai sunt gărzile. Uneori se adună peste 70 de ore pe săptămână petrecute la spital. E foarte mult având în vedere că o asistentă medicală sau un muncitor obişnuit lucrează 35 de ore/săptămână. Străinii consideră prost plătită profesia de medic, în raport cu investiţia şi dedicarea de care e nevoie. Din acest motiv doar tinerii pasionaţi aleg acest drum. Restul locurilor disponibile sunt umplute cu medici imigranţi. E mai ieftin pentru ei să angajeze un imigrant, decât să formeze un medic.

Salariul unui medic în străinătate îi asigură un trai decent, o independenţă financiară, concedii relaxante şi toate beneficiile unei ţări mai avansate.

Eu, ca să trăiesc aici în Franţa, am sacrificat ultimii ani din viaţa bunicii mele care m-a crescut. Am ales să fac acest sacrificiu pentru a-i oferi o viaţă mai bună fiicei mele. Mă adaptez la o altă cultură, din care adopt doar aspectele pe care le consider benefice pentru viaţa mea. Zâmbesc oamenilor şi mă bucur când văd de 2 ori aceeaşi persoană…când oamenii din jurul meu devin cunoscuţi.

Vorbesc franceza cu accent, care de la primul „Bonjour!” pe care îl rostesc îmi tradează originile. Sunt mândră de originile mele. Faptul că eu sunt aici înseamnă că am evoluat, am învăţat, m-am adaptat, m-am schimbat.

Bunicul meu e mândru de mine pentru că trăiesc o viaţă mai bună decât şi-a putut el imagina vreodată. De câţiva ani, de mai multe ori pe an, îmi iau rămas bun de la el ca şi cum l-aş vedea ultima oară.

O să mă întorc în România să pun flori şi să aprind lumânări la morminte. Apoi îmi voi continua drumul meu.

Tu, cel care ai rămas acasă, ai grijă de viaţa ta, de sănătatea ta. E un lux!
Munceşte şi fă-ţi viaţa mai bună! Eu muncesc pentru viaţa mea!

Valentina
valentina@parintifericiti.com

Am scris pentru tine două materiale care îţi pot fi utile:
Ghidul pentru un somn bun.pdf şi Somnul pentru proaspeţii părinţi.pdf Vei primi aceste materiale GRATUIT, prin mail, dacă dai click AICI şi urmezi instrucţiunile.

sursa foto

Reclame

3 gânduri despre &8222;Viaţa e un lux&8221;

    • Într-o zi eram în autobuz la Paris cu mama mea. Cu noi o dată s-a urcat o ceată de ţigani, cu tot cu puradei. Îi faceam semn mamei să fie atentă la poşetă. Nu aveam loc pe scaun şi povesteam amândouă (în română). La urmatoarea staţie, unul dintre ţigani s-a ridicat de pe scaun şi a zis către mama:”Poftiţi doamnă, staţi jos!”. Am ramas uimite. El a adăugat: „Noi românii trebuie să ne ajutăm între noi”.

      Şi da, eu spun tuturor cu mândrie că sunt româncă, sunt doar un alt reprezentant al neamului meu. Cu fiica mea vorbesc în română pentru că simt că vorbind această limba sunt autentică.

Comentariul tău:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s