Îmbrăţişarea perfectă – îmbrăţişarea schimbării

AdaptareTrecerea timpului aduce în viaţa noastră schimbare. Timpul nu poate fi oprit. Poate fi valorificat, dar nu poate fi oprit.

În ciuda eforturilor mele, vârsta se vede pe faţa mea. Acum sunt riduri care în urmă cu 2-3 ani nu erau. Dar, acum am o comoară care în urmă cu 3 ani nu era. Era doar un ghemotoc la mine în burtică care îmi dădea diferite senzaţii. Cea mai minunată senzaţie dintre toate pe care le-am trait până acum este aceea că pot cuprinde o altă fiinţă în fiinţa mea. Cea mai intima îmbrăţişare din câte există.

Cu toate că  acea stare e cea mai plăcută, nu durează mult. Copilul a crescut. Îmbrăţişarea perfecta a devenit incomodă atât pentru copilul meu cât şi pentru mine. Atunci ea a venit pe lume.

Când era bebe mic, puteam să o ţin strâns în braţe, să o cuprind cu mâinile amândouă. Căutam senzaţia aceea pe care am trait-o cu ea altă dată, iar ea statea liniştită, lipită de mine.

Acum îmbrăţişările sunt scurte. Imediat trece la… altceva.

Într-o zi a văzut nişte hăiniţe de ale ei de nou-născut. A spus: „Astea sunt pentru mine când o să fiu bebeluş?”.

În curând ea îşi va da seama de direcţia în care trece timpul şi de schimbările inevitabile pe care le aduce.

Multă vreme am crezut că deţin controlul vieţii mele. Am crezut că sunt lucruri pe care pot să le fac pentru ca schimbările pe care le aduce timpul să nu mă ia prin surprindere. Am crezut că pot avea o viaţă „sigură”.

Viaţa mi-a oferit un imens cadou, o şansă de a regândi lucrurile. Această şansă a venit tocmai când credeam că viaţa mea e ca un tren pe şine, iar drumul în faţa mea e cel mai sigur.

Mă gândeam deseori cu FRICĂ: „Cum ar fi dacă într-o zi nu aş mai face medicină? Cum aş mai putea trăi?”.

Medicina e viaţa mea, vocaţia mea, munca mea de mai bine de 12 ani.

Am făcut medicină pentru a ajuta oamenii bolnavi, pentru a le îndepărta suferinţa, pentru ca întâlnirea lor cu mine să fie momentul în care viaţa lor a devenit (re-devenit) mai bună.

Sunt mai bine de 6 luni de cand nu am mai îmbrăcat halatul alb…şi TRĂIESC!

În ultimele luni am trăit cea mai incredibilă schimbare din viaţa mea.

De la o senzaţie de cădere liberă, de gol interior, de căutare a unor vinovaţi pentru această situaţie în oamenii din jurul meu, în guvern…am trecut la o perioadă de auto-învinovăţire foarte auto-distructivă. Apoi, starea de rău s-a estompat treptat.

Am descoperit că pe lângă medicină, îmi place să scriu. E doar un alt mod în care viaţa oamenilor, care citesc gândurile mele, poate fi mai bună. Scrisul pentru mine e o descoperire recentă. Nu mă vedeam capabilă să scriu ceva ce altora le-ar face plăcere să citească. Am făcut această descoperire cu ajutorul prietenei mele Simona, pe care o poţi găsi la adresa: www.iesidinceaţă.ro.

Un alt lucru pe care îl fac cu plăcere e pictura. Mută vreme mi-am inhibat dorinţa de a picta. Această inhibiţie vine din copilărie. Veneam acasă de la şcoală şi încercam să termin o pictură începută în clasă. Mama îmi spunea:”lasă pictura, mai bine ia şi citeşte o carte”. Cum nu-mi plăcea să citesc, mai bine mă uitam la televizor. Nu pictam pentru că: „pictorii sunt muritori de foame”.

Azi pot să fac ce vreau şi ce-mi place: scriu, pictez, urmez cursuri de medicină, mă ocup de familia mea. Schimbarea care acum câteva luni părea cea mai mare catastrofă din viaţa mea, e de fapt cea mai bună perioadă a vieţii mele de până acum.

Am învăţat că schimbările vin inevitabil, timpul le aduce.

Tu cum trăieşti schimbările din viaţa ta? Şti să le îmbrăţişezi?

Viaţa ta poate fi mai bună!

Valentina

valentina@parintifericiti.com

Am scris pentru tine două materiale care îţi pot fi utile: Ghidul pentru un somn bun.pdf şi Somnul pentru proaspeţii părinţi.pdf Vei primi aceste materiale GRATUIT, prin mail, dacă dai click AICI şi urmezi instrucţiunile.

Reclame

Un gând despre &8222;Îmbrăţişarea perfectă – îmbrăţişarea schimbării&8221;

  1. In orice moment destinul poate sa-ti faca o surpriza, sa-ti schimbe ceva viata redical. Mie la 18 ani mi s-a intamplat ceva care nu mai credeam ca o sa se intample. Am descoperit un tratament care mi-a redat increderea in mine, mi-a aratat ca orice probleme are o solutie.
    Anul trecut o alta schimbare s-a intamplat in viata mea, in mod ciudat mi-am imaginat o poveste pe care o credeam ceva ireal si nu aveam niciodata de gand s-o scriu. Dar intr-o seara fara sa vreau am citit ceva de unde am aflat ca povestea mea poate fi si reala. Si asa am scris o carte care o voi publica in curand.

Comentariul tău:

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s